29 Mart 2016 Salı

BRÜKSEL'DEKİ PATLAMA EVS'İN TADINI KAÇIRDI


Koordinatör Kurum : GIGOS-GENK
Ev sahibi Kurum :  GIGOS-GENK
Şehir : Genk
Proje Adı: EVS in GIGOS
Başlama Tarihi: 27.10.2015
Bitiş Tarihi: 05.09.2016
2016 Mart Raporu
2016 Mart Raporu

Merhabalar,
Belçika'da 5. ayım doldu. Sanırım ilk kez EVS yapmanın zorluklarını yaşadığım bir ay geçirdim. Yaklaşık 1 ay önce 4 ay birlikte yaşadığım ev arkadaşım ülkesine döndü ardından Ermenistan’dan yeni ev arkadaşım geldi ve son olarak 4. EVS arkadaşım 3 gün önce vardı Belçika’ya. Alıştığım bir düzen  vardı ve yeni gelen insanlarla yeni bir dönem gibi oldu.

22 Mart'ta Brüksel Havalimanı'nda patlama oldu ve 35 kişi öldü. Ben yaklaşık 1 saat uzaklıktayım havalimanına. Cidden kötü bir 2-3 gündü çok yakın bir arkadaşım patlayan metro hattını sürekli kullanıyordu ve o sabah şans eseri uykuya daldı ve kullanamadı. Patlamanın olduğu sabah son gelen ev  arkadaşımın Kiev’den Brüksel Havalimanı'na uçağı vardı. O ayrı bir panik yarattı bizde. Neyse ki uçak Kiev’den kaldırılmamış. O sabah kurumda EVS ile ilgilenen ve beni projeye kabul eden kişi eve gelip bizi kontrol etti.

Bu sorunlar haricinde 1 haftadır Paskalya bayramının hazırlığını yapıyorduk. Cumartesi günü çocuklarla paskalyayla alakalı etkinlikler yaptık. Flemenkçe kursumun son seviyesi  Perşembe günü bitti. Artık kursum bittiği için iş yerinde ki herkes flemenkçe konuşuyor benimle.

Umarım bir sonra ki ay çok daha iyi şeyler yazabilirim.

DERYA COŞKUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder