15 Mart 2016 Salı

TAYLAN 8. AYINDA KARIŞIK DUYGULAR YAŞIYOR


Koordinatör Kurum :  Mission Locale De La Saintonge
Ev sahibi Kurum :  Ehpad Recouvrance
Şehir :Saintes
Proje Adı: Melting-pot interculturel et intergénérationnel en Saintonge
Başlama Tarihi: 01.06.2015
Bitiş Tarihi: 30.05.2016
2016_03.08_SUBAT AYI RAPORU

Merhabalar Zafer Bey,

Umarım iyisinizdir ? Beni soracak olursanız bir yanda 8. ayı geride bırakmanın hüznü bir yanda da eve dönüşün yaklaşmasının verdiği sevinç, karışık duygular yaşıyorum vesselam.

Bu ayda diğer aylar gibi dolu dolu geçti, gerek huzurevi içinde gerekse de huzurevi dışında birçok aktivite yaptık. Benim kurulmasına vesile olduğum yaşlılarımızı internetle buluşturduğumuz atölyelerimiz çok beğenildi. Onlar ile birlikte youtube da gezintiler yapıyoruz, başka ülkeler kültürler keşfediyoruz. Gazete ve günün önemli gelişmelerini internet üzerinden takip etme fırsatımız da oluyor.
Benden önce ki gönüllü arkadaşımın başlattığı sinema gösterimleri o gittikten sonra duraksamış çünkü tek başına yapmak zor, benimle beraber sinema günlerini tekrar canlandırdık ve haftada iki gün olarak yapıyoruz. Örneğin geçen hafta İstanbul'u anlatan bir belgesel izledik, herkes son derece memnun kaldı, duyduklarım beni hem memnun etti hem de gururlandırdı.

Evet animasyon ekibi olarak huzurevi içerisinde birçok aktivite yapıyoruz ancak aynı şekilde huzurevi dışında da birçok aktivitemiz var. Gelen bir davet üzerine şehrimize yaklaşık yarım saat uzaklıkta olan bir ilçeye gitmiştik. Bir dernek ve kurucusu beyefendi bizlere çiçekler hakkında bilmediğimiz birçok şey öğretti. Yenebilen bitkileri gördük ve tattık. Belki de on çeşit tatmışımdır açıkçası beğendim diyemem ama değişik bir tecrübeydi. Çiçeklerden yapılan reçeller, kremler vs. aklınıza gelebilecek her yerde kullanılıyor resmen. Beyefendinin bizlere yaptığı sunumdan sonra oluşturulan atölyelere katılıp kendimize küçük küçük buketler tasarladık. Yaklaşık 3 huzurevinden gelen 85 kişiydik, diğer animatörlerle de tanışma ve sohbet etme fırsatım oldu. Kısacası her şey çok güzeldi.

 

2 yorum: